Pugilistul Paul Arădoaie a pierdut în optimi la Mondialele de la Ekaterinburg

Pugilistul român Paul Andrei Arădoaie a fost învins la puncte, decizie 5-0, de uzbecul Dilşodbek Ruzmetov, marţi, în optimile de finală ale categoriei 81 kg, la Campionatele Mondiale de box de la Ekaterinburg (Rusia), potrivit agerpres.ro.

Campionul european Under-22 din 20117 era ultimul boxer român rămas în cursă la Mondiale, după ce Vasile Suciu (cat. 63 kg), Marian Gabriel Şchiopu (cat. 52 kg) şi Cristian Răzvan Filip (cat. 91 kg) au pierdut partidele lor de debut. Cei patru pugilişti au fost însoţiţi la Ekaterinburg de antrenorii Mitică Dorobanţu şi Dorel Simion.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, declarase că obiectivul lotului era reuşirea unei clasări pe locul 5 (sferturi de finală), Arădoaie fiind creditat cu cele mai mari şanse.

România nu a mai câştigat o medalie la Mondialele de box din 2011, când Bogdan Juratoni cucerea bronzul la cat. 75, la Baku. Ultimul titlu mondial la amatori datează din 1999 (Houston), când George Olteanu câştiga aurul la cat. 54 kg, iar Marian Simion la cat. 71 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.