Putin reiterează condiţiile pentru a pune capăt invaziei din Ucraina, înaintea rundei a doua a negocierilor ruso-ucrainene

Preşedintele rus Vladimir Putin a reiterat marţi că guvernul de la Kiev trebuie să recunoască „republicile populare” Doneţk şi Lugansk drept condiţie prealabilă pentru încheierea „operaţiunii speciale” în Ucraina, potrivit Kremlinului, citat de DPA. Kievul trebuie de asemenea să recunoască suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagră şi să se angajeze să renunţe şi în continuare la armele nucleare, a anunţat Kremlinul. În plus, Ucraina – prietenă cu Occidentul – trebuie să se demilitarizeze şi să adopte un statut neutru.

O a doua rundă de negocieri între oficialii ruși și ucraineni a fost programată pentru astăzi, 2 martie, potrivit Reuters care citează agenția de știri de stat rusă TASS. Primele discuții dintre cele două părți au avut loc luni și s-au încheiat fără o concluzie concretă.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Consilierul lui Zelenski care a participat la negocierile de luni cu Rusia, Mihailo Podoleac, a declarat, luni, că discuțiile cu partea rusă au fost foarte „dificile” și că rușii își păstrează retorica „părtinitoare” despre agresiunea pe care au comis-o împotriva Ucrainei.

Foto. republicworld.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.