Radierea din registrul electoral a alegătorilor decedați

Având în vedere că ziua de duminică, 27 septembrie 2020, a fost stabilită ca dată pentru desfășutatea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 și în conformitate cu prevederile art.37 din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, potrivit cărora:


“Radierea alegătorilor cu domiciliul în România din Registrul electoral în caz de deces se face din oficiu, pe baza actelor sau comunicărilor oficiale, ori la cererea persoanei interesate, pe baza certificatului de deces, numai de către persoanele autorizate”, fac cunoscut că orice persoană interesată poate solicita radierea alegătorului decedat cu domiciliul în România și ultimul domiciliu în Municipiul Brașov din Registrul electoral, pe baza unei cereri scrise, datate şi semnate, însoţite de certificatul de deces în copie, depuse personal sau prin poştă.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Solicitările de radiere din Registrul electoral a alegătorilor din raza teritorial administrativă de competență se depun la Registratura Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, cu sediul în Municipiul Brașov, Bd.Eroilor nr.8 (Primăria Brașov, intrarea dinspre str.Nicolae Iorga) – camera 26, telefon 0268/414460), în zilele lucrătoare între orele 09,00 – 11,00 sau se pot transmite prin poștă.

Radierea se realizează în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

Totodată, fac cunoscut că orice persoană interesată poate adresa Primarului Municipiului Brașov o sesizare scrisă, datată şi semnată, privind cazul în care în listele electorale permanente se regăseşte un alegător decedat cu ultimul domiciliu în Municipiul Brașov.

Citeste și:  Biciclete gratuite pentru elevii din Cristian! Primăria investește 650.000 de lei pentru a-i pune pe elevi în mișcare

Cererea va cuprinde numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanei decedate sau alte date relevante privind identitatea persoanei decedate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.