Radu Banciu, declarație explozivă: ‘Iohannis a fost sfătuit de Augustin Zegrean să prelungească măcar cu trei zile starea de urgență’

Foto: podul.ro

Radu Banciu a dezbătut în ediția de marți seară, a emisiunii „Lumea lui Banciu”, despre vidul legislativ care s-ar putea crea la fârșitul săptămânii, atunci când se va face trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Potrivit prezentatorului, dacă starea de alertă va fi declarată neconstituțională, va trebui să rămânem în starea de urgență, ceea ce însemnă că măsurile de relaxare vor întârzia să apară.

Președintele Iohannis a fost sfătuit de fostul președinte al Curții Constituționale, domnul Zegrean, să prelungească măcar cu trei zile starea de urgență că dacă nu vom avea un vid legislativ, de putere peste weekend, când starea de alertă nu va putea de facto să-și intre în rol, peste starea de urgentă întrucât este o perioada în care nu este înscrisă, cum ar veni, în catastif. Deci, nu s-ar putea. Peste weekend, această debandadă, anarhie la care la un moment dat Guvernul Orban făcea referire ar putea să existe cu adevărat, dar nu suntem încă la weekend.

Mâine e treaba Camerei Deputaților să treacă prin ciur acestea amendamente, joi e ziua Curții Constituționale și multe se vor mai afla.

Dacă intrăm în starea de alertă joi noaptea, deplasările pe teritoriul României sunt constituționale, fără nici un fel de document. În ciuda încercării guvernanților de a-și mai scoate din pârleală și de a ne amenda pentru așa ceva.

Citeste și:  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.