Raed Arafat anunță noile măsuri după ședința CNSU

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, în debutul ședinței de Guvern, ultimele măsuri după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Se certifică pandemia de Covid-19. Se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat. Criteriul de risc: rata de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile mai mare decât cea din România. Lista țărilor respective se revizuiește săptămânal de INSP.

Sunt exceptate persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19: șoferii de tiruri, șoferii de microbuze și autocare, membrii Parlamentului European, ai instituțiilor internaționale, piloții de aeronave și personalul navigant, personalul navigant maritim și fluvial, lucrătorii în domeniul feroviar, lucrătorii transfrontalieri, membrii corpului diplomatic, posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu și membrii familiilor acestora, studenții români care au examene sau care încep studiile, membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Se instituie măsura carantinării pentru persoanele care au intrat în contact cu persoane infectate, prin decizia DSP.

Pentru naștere, căsătorie, deces, tratament medical, preschimbare documente de identitate șamd poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină.”, a anunțat Raed Arafat, în debutul ședinței de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.