Râșnovul se pregătește pentru Grand Prix-ul de sărituri cu schiurile

Ca preambul la Grand Prix-ul din luna septembrie, județul Brașov şi orașul Râșnov găzduiesc în acest weekend reuniuni ale Cupei Continentale masculine și feminine de sărituri cu schiurile. Nu trebuie să mai spunem că întrecerile internaționale de cel mai înal nivel au devenit o tradiție pentru județul Brașov, iar implicarea autorităților locale, cât și a Consiliului Județean a fost întotdeauna pe măsura nivelului ridicat al competițiilor organizate de FRSB sub egida FIS.

România, prin oraşul-staţiune Râșnov, se află de ceva vreme în clubul select al celor doar vreo 15-20 țări care organizează astfel de competiții de nivel mondial și, de fiecare dată, cei mai buni săritori ai lumii spun că revin cu plăcere pe baza olimpică pentru sporturi de iarnă de pe Valea Cărbunării.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

În acest sfârșit de săptămână, pe trambulina HS 97 vor evolua sportivi din 19 țări, înscrierile preliminare ajungând la circa 120 de săritori și săritoare cu schiurile din Europa, dar și din Japonia, China și Statele Unite.

Federația Română de Schi Biatlon, Consiliul Județean Brașov, cofinanțator la acest eveniment, precum și Primăria Orașului Râșnov, partener tradițional al Federației, au pus la punct toate detaliile pentru ca etapele de Cupă Continentală să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Competițiile se vor desfășura după următorul program:

SÂMBĂTĂ – 21 august 2021

FEMININ

11:00 Antrenament oficial 

12:00 Competiția feminină

Festivitatea de premiere

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

MASCULIN

14:00 Antrenamentul oficial

15:30 Competiția masculină

Festivitatea de premiere

DUMINICĂ – 22 august 2021

FEMININ

10:00 Săritura de probă 

11:00 Competiția feminină

Festivitatea de premiere

MASCULIN

13.00 Săritura de probă

14.00 Competiția masculină

Festivitatea de premiere

Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități, limitându-se contactele fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.