Raportul privind activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Județului Brașov, pentru anul 2021

Subprefectul Ambrus Izabella-Agnes, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, vicepreședintele CJ, Constantin Todorică Șerban, și inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, col. Lucian Marciu, au prezidat astăzi ședința în care s-au prezentat rapoartele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, privind evaluarea activității pe anul 2021.

Raportul de activitate al CJSU Brașov, prezentat de subprefectul Ambrus Izabella-Agnes, a evidențiat, între altele, faptul că în anul 2021 au fost adoptate 228 de Hotărâri ale CJSU Brașov, vizând stabilirea unor măsuri pentru desfăşurarea normală a activităţii economice şi sociale pe raza judeţului, în condiţiile emiterii prognozelor meteorologice de vreme nefavorabilă, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum și în vederea identificării și dispunerii unor măsuri suplimentare privind reducerea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

De asemenea, au fost actualizate sau întocmite următoarele documente:

– Planul cu principalele activităţi ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov pentru anul 2021;

– Planul de măsuri pentru prevenirea şi atenuarea efectelor caniculei şi secetei prelungite pe perioada sezonului estival 2021 la nivelul judeţului Braşov;

– Planul de măsuri pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece 2021-2022;

– Planul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov pentru asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă pe anul 2021

În contextul gestionării pandemiei generate de noul coronavirus SARS-CoV-2, în cursul anului 2021 s-au desfășurat întâlniri cu caracter permanent între conducerea Instituției Prefectului Județul Brașov și reprezentanți ai celorlalte instituții implicate în gestionarea pandemiei. De asemenea, o prioritate a reprezentat-o informarea atât a publicului larg, cât și a unităților administrativ-teritoriale cu privire la măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

În perioada analizată au fost transmise 293 de avertizări hidro-meteorologice, în creștere față de numărul înregistrat în anul 2020, dintre care 7 avertizări „Cod Roșu”, 69 avertizări „Cod Portocaliu”, 200 avertizări „Cod Galben” și 17 informări hidro-meteorologice.

Prin ordine ale prefectului, au fost constituite 15 comisii de evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Aceste comisii au efectuat acţiuni de inventariere a pagubelor produse din cauza acestor fenomene pe raza a 9 unităţi administrativ teritoriale, respectiv: Brașov, Râșnov, Predeal, Tărlungeni, Mândra, Hoghiz, Ungra, Moieciu, Bran.

Raportul privind evaluarea activității CJSU Brașov în anul 2021 este disponibil aici:

https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2022/01/Raport-CJSU-2021.pdf

Raportul de evaluare a activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov în anul 2021 a fost prezentat de inspectorul-șef col. Lucian Marciu. Câteva repere din acest raport:

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

– 49.495 apeluri de urgență

– 18.577 evenimente

– 12.613 cazuri asistate de SMURD

– 501 incendii

– 565 de persoane salvate

– 851 acțiuni preventive

– participare la misiunea în Grecia, pentru intervenție la incendii de vegetație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.