Râșnovean, cercetat penal după ce a fost implicat într-un accident rutier în timp ce se afla sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Zărnești au fost sesizați, la data de 20.02.2023, în jurul orei 23.00, despre producerea unui accident rutier, pe o stradă din interiorul orașului.

Echipajul de poliție sosit la fața locului a stabilit faptul că, în urma celor sesizate, accidentul descris a produs doar avarii, atât la vehiculul condus, dar și la un alt autoturism care se afla parcat în zonă.

De asemenea, polițiștii au mai stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului, un bărbat de 37 de ani, din localitatea Râșnov, se află sub influența alcoolului, acesta având o valoare a alcoolemiei de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Pentru rezultatul înregistrat, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au prelevat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate valoarea îmbibației alcoolice din organism. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care, la acest moment, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar ce se află instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.