Râșnovul se redesenează: Unde se extinde intravilanul

La Râșnov au început demersurile pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG), având în vedere faptul că orașul este într-o continuă dezvoltare, în special din punct de vedere al turismului.
Potrivit primarului Liviu Butnariu, revizuirea documentației de urbanism va identifica zonele în care se va putea extinde intravilanul orașului, unde se vor putea realiza noi construcții.
„De exemplu, una dintre zonele unde luăm în calcul extinderea extravilanului este Glăjăria, unde sunt terenuri înscrise ca pășuni și practic construcțiile sunt permise doar pe o porțiune de 100 de metri de la stradă. De asemenea, și zona de la ieșirea spre Brașov, unde acum sunt terenuri agricole, ar urma să fie scoasă din intravilan. Am avut deja discuții cu proprietarii de terenuri din zonă pentru a întocmi un PUZ unitar pentru aceste parcele. Această zonă este vizată în vederea dezvoltării rezidențiale, în partea dinspre DN 73 urmând să se permită construcția de blocuri cu patru etaje, însă spre calea ferată regimul poate crește până la 8 etaje. Prin PUG vor fi stabilite zonele unde se va putea construi, precum și regimul de înălțime”, a explicat Liviu Butnariu.
Actualizarea PUG-ului, respectiv a regulamentului local de urbanism, costă aproximativ 500.000 de lei, iar ofertele de la proiectanți sunt așteptate până pe 30 iulie. Contractul va fi atribuit în funcție de prețul cel mai scăzut.
Conform cu anunțului de licitație, câștigătorul contractului va trebui să analizeze situația existentă a orașului, disfuncționalitățile din prezent și să prezinte soluții pentru rezolvarea problemelor. Totodată, adjudecatarul va trebui să realizeze o zonificare funcțională a orașului și a zonei de intravilan și să stabilească limitele de construcție. Noul PUG al orașului va fi realizat în termen de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a proiectării.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.