Razie în gări și în trenuri: Polițiștii brașoveni au alocat efective mărite

Astăzi, polițiștii de la transporturi desfășoară o acțiune națională, în trenurile de călători,  stațiile de cale ferată și aeroporturi, pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-CoV-2 și creșterea siguranței călătorilor. 

La data de 28 octombrie 2020, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii acționează, la nivel național,  pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS-CoV-2. 

La nivel județean, la această acțiune participă polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov  și reprezentanți ai CFR Călători.

Echipele de control sunt prezente în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi , acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor. 

Citeste și:  Ce au căutat românii pe Google în 2022? Florin Salam l-a "detronat" pe Putin în topul căutărilor

CFR călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri.

Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații. 

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp. 

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare. 

Citeste și:  Din 14 decembrie se va circula din nou, fără restricții, pe pasajul de peste DN11 - zona Prejmer

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare. 

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.