Razie în Piața Astra și zonele adiacente. Producătorii agricoli, luați la întrebări de polițiști

Polițiștii locali de la Biroul de Ordine Publică Zona 3 au reînceput controalele din Piața Astra și zonele adiacente, se precizează într-un comunicat de presă.

„Prin aceste verificări, oamenii legii vor să se asigure că cetățenii vor beneficia de un comerț civilizat, iar normativele în vigoare sunt respectate. Astfel, toți producătorii agricoli, dar și agenții economici, care își vând marfa la tarabele amenajate în interiorul stabilimentului, vor fi luați la întrebări de polițiștii locali”, se precizează în comunicatul de presă.

În acest context, polițiștii locali au constatat că cei de la Serviciul Public Administrare Piețe din Brașov nu prea își fac treaba, iar comercianții nu prea respectă Regulamentul de organizare și desfășurare a actelor de comerț în locurile publice special amenajate (HCL 735/2010), adică să dețină autorizații de piața, certificate de producător, acte de proveniență a mărfii, după caz.

Citeste și:  ANUNȚ PUBLIC - SC BIO AGROKTIMA SRL anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obtinere a autorizaţiei integrate de mediu, în Comuna Crizbav

„De asemenea, vânzătorii de la tarabe trebuie să aibă ecuson de identificare, iar pe etichetele mărfurilor să fie afișate țara de proveniența și prețul, iar scrisul să fie vizibil și lizibil. Într-o prima fază, polițiștii locali au făcut recensământul comercianților, astfel că în Piața Astra sunt 124 de producători agricoli și 61 de agenți economici. Aproape jumătate dintre aceștia au fost deja verificați. Cei mai mulți comercianți oferă la vânzare zarzavat, legume și fructe, însă în piață își desfășoară activitatea și câteva persoane care au produse nealimentare, motiv pentru care vor fi luate măsuri pentru ca Piața Astra să fie devină târg pentru produse agricole, exclusiv”, mai spun cei de la Poliția Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.