Razie în tot Brașovul: A plouat cu amenzi VIDEO

Activitățile ample de verificare, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 04 iulie a.c., în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobile, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din județul Brașov desfășoară ample acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Activitățile de verificare au fost desfășurate cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.
Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare s-a aflat și transportul intern de persoane, atât rutier, cât și feroviar.

Citeste și:  Romfilatelia alături de Agerpres la aniversarea celor 135 de ani de existență

Cu ocazia activităților desfășurate în data de 04 iulie a.c., la nivelul județului Brașov au fost verificate 149 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Șase operatori economici au fost depistați nerespectând măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020, societățile comerciale în cauză fiind sancționate contravențional.
De asemenea, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, 76 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și 37 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 60.500 lei.
În baza prevederilor O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, a fost dispusă oprirea temporară a activității unui agent economic.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.