Razie printre transportatorii din Brașov: A plouat cu amenzi

Astăzi, în intervalul orar 07,00 – 14,00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat 135 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.500 lei, 27 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 21 pentru încălcarea normelor legale prevăzute de O.U.G. 195/2002R, iar restul pentru alte abateri.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

Totodată, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, dintre acestea 5 fiind reţinute pentru depăşire neregulamentară şi 3 permise pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Polițiștii brașoveni recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte prevederile legale privind circulația pe drumurile publice, precum și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri!

Citeste și:  Code for Romania reunește la București ONG-urile europene pentru prima inițiativă de observare independentă consolidată a alegerilor europarlamentare la nivelul UE

Scopul acestor acțiuni nu este de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.