Razie printre transportatorii din Brașov: Ce au descoperit comisarii CRPC

Condiții inumane de transport, deficiențe care pun în pericol siguranța călătorilor și o totală lipsă de de respect față de cei care plătesc bilet, asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului Brașov la firmele de transport din județul Brașov. Comisarii CRPC au descins de la primele ore ale dimineții în autobuzele ieșite pe traseu, dar și în autogari. Inspectorii și-au pus mâinile în cap când au constatat condițiile în care oamenii sunt nevoiți să călătorească zilnic.


”Au fost descoperite deficiențe extrem de grave care pot pune in pericol sănătatea și viața consumatorilor, cum ar fi: autobuze intr-o stare avansată de degradare cu anvelope uzate extrem, mult mai mulți călători (in special copii care vin la școală in Brașov) decat numărul de scaune existente, oprirea in locuri neamenajate si neautorizate pentru debarcarea călătorilor, truse medicale expirate unele chiar din anul 2000, lipsa stingator, lipsa informări necesare, alimentarea cu combustibil a autobuzelor necorespunzătoare cu ajutorul unei stații extrem de vechi si degradată, scaune rupte, parbriz spart, multă rugină, șoferul fuma in autobuz, vizibile scurgeri de combustibil si ulei din motoarele acestora, fum gros negru emanat in aer prin eșapament, etc”, a declarat Sorin Susanu, șef Corp de Control ANPC.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni deschid ușile "Școlii Altfel" cu ateliere captivante și activități educative

Și nu doar spațile destinate pasagerilor i-au șocat pe inspectori, ci și partea mecanică a autobuzelor i-au făcut pe reprezentanții CRPC să se cutremure: ”Am găsit elemente de siguranță improvizate, cu ar fi prezoane care fixează roțile și alte elemente mecanice. Legăturile cu sârmă sunt omniprezente. Practic am găsit adevărate bombe pe roți, care mai stau pe roți doar grație sudurilor și legăturilor cu sârmă. Așa ceva nu este posibil. Le-am scos urgent din trafic”, a mai adăugat Sorin Susanu.
Reprezentanții firmelor de transport verificate au fost chemați la sediul ANPC Brașov pentru clarificări. Probabil mulți dintre ei se vor trezi cu licențele suspendate până la remedierea deficiențelor.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.