Răzvan Cionac (Corona Brașov), argint la Trofeul Sofia 2022

  • 6 patinatori ai Coronei Brașov au participat la evenimentul de la Sofia
  • Doi sportivi – în Top 3 european

Din nou patinatorii Coronei aduc bucurie Brașovului și se întorc cu medalii de la a treia competiție din turneul de patinaj artistic European Criterium!

Trofeul Sofia 2022 s-a desfășurat între 1 și 6 februarie la Palatul Sporturilor de Iarnă din Sofia. Ca și la competiția precedentă de la Belgrad, întrecerea a fost acerbă, sportivii concurând la cel mai înalt nivel.

Răzvan Cionac o ocupat din nou o poziție pe podium, de data aceasta locul 2 la categoria Basic Novice. După trei concursuri, el conduce de pe prima poziție în clasamentul general în European Criterium!

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Natalia Runcanu a ocupat poziția a 5-a în clasamentul final la categoria Basic Novice, confirmând punctajul bun de până acum. În acest moment se află pe locul 3 în clasamentul european!

Cristiana Mainea a reușit un nou personal best și s-a clasat în final pe poziția a 7-a la categoria Cubs. Daria Cocan s-a autodepășit (personal best) și a ocupat locul 7 la categoria Inter Novice, ea fiind clasată acum pe locul 8 în topul european.

Petra Costea s-a situat pe poziția a 12-a la categoria Best Novice II la reușind, la rândul ei, un nou personal best, iar Zara Grapă a ocupat în final locul 23 la categoria Best Novice III.

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

Simona Pungă, antrenoarea patinatorilor de la Corona Brașov, ne-a declarat, emoționată, după competiție: „Sunt mândră de rezultatele copiilor dar, mai ales, sunt extrem de încrezătoare în potențialul lor! Am reușit în mai puțin de cinci luni să încheg o echipă puternică, cu sportivi care au câștigat enorm la capitolul încredere de sine. Suntem una dintre echipele foarte bine văzute în sistemul european, iar colaborarea excelență dintre sportiv-antrenor-părinte-club a dus la rezultate excelente în primele trei competiții europene ale sezonului. Sportivii au căpătat experiență și au reușit să crească valoric la fiecare concurs. Din șase sportivi, în clasamentul european doi ocupă un loc de podium (loc 1 și loc 3) un loc 8 și unul foarte aproape de top 10.”

Trofeul Sofia 2022 a fost cea de-a treia competiție din turneul European Criterium 2021/2022 care cuprinde 5 concursuri: Skate Celje 2021 (Slovenia), Cupa Europeană de Patinaj HELENA ediția 15 (Belgrad/ Serbia), Trofeul Sofia 2022 (Bulgaria), Memorialul Bellu – București, Cupa Europa ediția 33 (Folgaria/ Italia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.