Răzvan Cionac (Corona Brașov), locul 1 la turneul European Criterium

Răzvan Cionac a ieșit câștigător în turneul de patinaj artistic European Criterium, după ce a învins, cu maximum de puncte, și în ultima competiție a turneului, Cupa Sebestyen.

Cupa Europeană „Sebestyen” din Budapesta a înlocuit evenimentul din Folgaria (Italia) și a încheiat seria celor cinci competiții din turneul European Criterium.

Răzvan Cionac a reușit să își păstreze poziția de lider la categoria Basic Novice și după cea de-a cincea competiție a turneului. Natalia Runcanu conducea și ea după patru competiții, însă clasarea pe poziția a 5-a la Cupa Sebestyen, i-a adus clasarea pe locul 4 în turneul european, la o diferență infimă față de podium.
Colega lor de la Inter Novice, Daria Cocan, s-a clasat pe locul 4 în cadrul turneului.

Citeste și:  Începe finala Campionatului Național de hochei pe gheață: Corona Brașov luptă pentru tripla istorică!

La competiția din Budapesta au participat șase patinatori ai Coronei Brașov: Cristiana Mainea, Natalia Runcanu, Petra Costea, Daria Ciocan, Răzvan Cionac și Antonia Riciu.

Patinatorii Coronei au obținut următoarele rezultate în concursul din Ungaria:
● Răzvan Cionac – locul 1
● Natalia Runcanu – locul 5
● Daria Cocan – locul 8
● Antonia Riciu – locul 17
● Cristiana Mainea – locul 16
● Petra Costea – locul 14
Sportivii sunt antrenați de Simona Pungă.

Întrecerea a făcut parte din turneul European Criterium 2021/2022 care a constat din cinci concursuri: Skate Celje 2021 (Slovenia), Cupa Europeană de Patinaj HELENA ediția 15 (Belgrad/ Serbia), Trofeul Sofia 2022 (Bulgaria), Memorialul Bellu – București, Cupa Sebestyen 2022 (Budapesta/ Ungaria).

Citeste și:  Începe finala Campionatului Național de hochei pe gheață: Corona Brașov luptă pentru tripla istorică!

Aflat la a 34-a ediție, European Criterium are scopul declarat de a promova patinajul artistic și de a oferi oportunități pentru tinerele talente din diferite țări de a se întâlni în competiții. În sezonul 2021/2022, 5 orașe diferite din 5 țări diferite au găzduit una dintre etape, în următoarea ordine: Celje, Belgrad, Sofia, București și Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.