Răzvan Petrea, un viitor fundaș „de fier” de la Kids Tâmpa U15 și U16

Liga Elitelor, cea mai importantă competiție pentru copii și juniori din țară, încearcă să scoată la lumină viitoarele talente ale fotbalului românesc. O competiție care aduce în prim plan cele mai puternice academii de fotbal din țară, iar în fiecare an apar nume noi, care promit mult pentru viitor. Kids Tâmpa Brașov este singura academie din Brașov care participă an de an în Liga Elitelor. Și cum era și normal, există remarcați și de la gruparea „alb-albastră”, semn că proiectul Kids Tâmpa Brașov este pe un drum bun.
Unul dintre remarcați sezonului 2022/2023 este Răzvan Petrea. Un tânăr fotbalist de doar 14 ani, care, deși de-abia acum bate la porțile fotbalului mare, a lăsat o impresie foarte bună în sezonul de toamnă al Ligii Elitelor. Fundaș central „de meserie” dar și fotbalist de bandă stângă, Răzvan a jucat atât pentru Kids Tâmpa U15, cât și pentru Kids Tâmpa U16 în Liga Elitelor, având evoluții apreciate, chiar dacă a întâlnit și adversari mai mari și cu mai multă experiență ca el. „O primă jumătate de sezon destul de dificilă, încărcată, cu multe jocuri. Dar mi-a plăcut mult, pentru că am avut posibilitatea de a juca și la U15 și la U16, pentru că am întâlnit adversari puternici, iar toate astea mă vor ajuta în carieră. Nu a fost ușor, dar mă bucur că am putut să ajut ambele echipe”, a declarat Răzvan Petrea, vizibil emoționat pentru primul său interviu.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Un debut încurajator

În ciuda experienței sale reduse, Răzvan Petrea a arătat siguranță, ambiție și dorință de a reuși. Lucruri observate de adversari, dar și de oamenii strâns implicați în lumea sportului rege. „Mă bucur că am trecut cu bine peste această jumătate de sezon, una de debut în Liga Elitelor. Au fost și emoții, dar am trecut rapid peste ele și am încercat să o iau meci cu meci, să fiu acolo pentru colegii mei, să creștem încet-încet, ca joc, să ne închegăm ca și echipă și să progresăm împreună. Mi-a plăcut că am avut posibilitatea să adun multe minute în teren la ambele categorii de vârstă și sper să o fac și în primăvară și în sezoanele următoare. Liga Elitelor este mediul propice în care poți crește, poți să progresezi și să ai șanse cu adevărat să ajungi unde îți propui în fotbal. Și mă bucur că noi, cei de la Kids Tâmpa Brașov, suntem an de an acolo, împreună cu cei mai buni”, a adăugat tânărul fundaș al „urșilor”.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

„Urs” de mic

Răzvan este un produs 100% al Academiei de Fotbal Kids Tâmpa Brașov. Deși mai târziu ca alții, Răzvan a început aventura sa în fotbal la 9 ani, sub comamda lui Cristian Cristea. Tot Cristian Cristea este cel care îi îndrumă pașii și acum, dar face parte și din echipa U16, unde Ovidiu Mihai se bazează foarte mult pe serviciile lui.

„De mic copil mi-a plăcut fotbalul, ca mai toți băieții. Chiar dacă a durat un pic până să mă apuc cu adevărat de acest sport, eu chiar vreau să ajung sus. Să evoluez în primele ligi din România, dar și în străinătate, să fiu convocat și la loturile naționale. Să ajung cât mai departe pot. Și o să dau totul pentru a reuși. Am aici la Kids Tâmpa cadrul perfect pentru a crește, a evolua și a-mi mări șansele de a ajunge acolo unde îmi doresc. Am în domnul profesor Cristian Cristea un om care mă poate așeza pe drumul cel bun, iar bucuria este și mai mare că mă pot baza și pe domnul profesor Ovidiu Mihai pentru sfaturi și ajutor. Trebuie doar să muncesc foarte mult, să fiu serios și să dau totul la fiecare meci pentru a reuși. Împreună cu colegii mei, putem face lucruri frumoase pentru Kids Tâmpa, pentru fotbalul brașovean”, a conchis Răzvan Petrea.

Câteva lucruri despre Răzvan Petrea:

  • este fan declarat Real Madrid – „Știu că sună ambițios, dar mi-aș dori să ajung ca, într-o zi, să joc pentru Real”
  • jucătorul preferat este Cristiano Ronaldo – „Încă mai are multe de spus și arătat în fotbal”
  • nu are prea multe hobby-uri, doar fotbalul și jocurile pe calculator
  • este foarte hotărât și determinat să reușească – „Îmi place să progresez cât mai mult în tot ceea ce fac, la școală la fotbal. Mă lupt foarte mult ca să îmi ating obiectivele. Și sunt foarte încrezător că voi face asta. Pentru că voi investi multă muncă, pasiune și trudă”.
  • în paralel cu fotbalul se pregătește intens pentru Examenul de Capacitate (este elev în clasa a 8-a) și pentru următorul pas în viață, admiterea la liceu – „Timpul meu se împarte între școală, meditații și fotbal. Vreau să fiu bun și la școală, dar și pe teren. Dorința mea este să fiu implicat toaă viața în acest fenomen al sportului. Voi vedea pe ce drum o voi lua. Important este că am ambiția și pasiunea necesară pentru a-mi atinge visurile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.