Recital de poezie eminesciană și muzică clasică românească: ,,Călin – file din poveste”, mâine, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale, publicul brașovean este invitat în data de 14 ianuarie 2023, de la ora 18.00 la un recital de poezie eminesciană și muzică clasică românească cu actrița Daniela Nane și pianista concertistă Ioana Maria Lupașcu. Recitalul va pune în valoare creația eminesciană prin redescoperirea și interpretarea unui poem splendid, „Călin – file din poveste”. 

Actriţă a Teatrului Bulandra din 1995, Daniela Nane are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse şi complexe, pe scenă, în filme de lung metraj şi de televiziune, se arată în comunicat. S-a apropiat de poezie în adolescenţă, când asculta versurile rostite de George Vraca, Ion Caramitru, Valeria Seciu sau Florian Pittiş şi când a început să recite primele poeme.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Ioana Maria Lupaşcu a început studiul pianului la vârsta de patru ani. Între 2001 şi 2005 a fost, la Academia Europea di Musica (Italia), studenta marelui pianist Lazar Berman. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia şi Turcia. Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” din Ploieşti. A fost invitată în Festivalul Mozart al Operei Braşov, în 2008 pentru a deschide stagiunea camerală de la Conservatorio Giuseppe Verdi Milano, iar în 2012 a concertat în sala Naţiunilor Unite de la Geneva.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Reduta Brașov.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.