Recitalul de muzică și poezie „(Re)interpretări” a ajuns și la sediul ICR din Szeged

Inițiat de ICR, evenimentul își propune ca de Ziua Culturii Române, să promoveze valorile culturale românești în cadrul unui mini turneu în Ungaria. După ziua de 15 ianuarie, data prezentării evenimentului la Budapesta, recitalul „(Re)interpretări” a ajuns și la sediul ICR din Szeged, ieri 16 ianuarie.

Dat fiind succesul pe care l-a avut evenimentul „Regalul compozitorilor români”, susținut de artiștii trupei Classical Singers (Sebestyén Lázár Enikő, Kőmíves Bokor Zsuzsa, Szélyes Babos Margit, Olah Badi Alpár, Barabás Lajos Zsolt) la Teatrul „Andrei Mureșanu” cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 2023, managerul teatrului din Sfântu Gheorghe, Anna Maria Popa a considerat oportun să continue ideea acestui recital, care a fost transformat într-un adevărat spectacol.

Citeste și:  Scandal la Olimpiada Națională de Istorie! Elevi spitalizați cu simptome de rău, acuzații de neglijență organizatorică

Publicul care a participat la eveniment s-a întâlnit cu poeziile unor autori, precum Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Aurel Dumitrașcu, Ionel Simota și Paul Arva.

Prin includerea poeziilor recitate de către actrița Teatrului „Andrei Mureșanu”, Camelia Paraschiv Katai, într-un dialog emoționant cu muzica interpretată de artiștii de la Classical Singers, TAM se angajează în acest demers de a promova valorile românești și peste granițe, cu această ocazie specială prilejuită de Ziua Națională a Culturii Române.

Recitalul a fost unul special și datorită scenografiei gândite simplu, în care s-au utilizat video proiecții care nu numai că au creat un cadru estetic inedit, dar au inclus și traducerea cântecelor și a poeziilor în limba maghiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.