Recomandări ale salvamontiștilor brașoveni, în urma numărului crescut de intervenții de pe pârtia de schi

Având în vedere numărul crescut de intervenții de pe pârtia de schi, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov, vă recomandă ca în cazul producerii unui accident să anunțați de urgență echipele SALVAMONT prin numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate.

  • Încercați să protejați locul accidentului și accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o barieră de schiuri înfipte în zăpadă, până la sosirea echipei Salvamont.
  • Protejați termic accidentatul și încercați să îi asigurați suport psihologic.
  • În cazul unor căzături puternice încercați să nu mișcați persoana accidentată și nu permiteți să intervină decât persoane cu pregătire medicală, medici, asistenți/paramedici sau salvamontiști. Cazuistica accidentelor cu traumatisme de coloană este destul de mare în cazul accidentelor pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și intervenția unor persoane fără pregătire medicală sau echipamentul necesar poate fi fatală accidentatului.
Citeste și:  Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav urcă pe locul 9 în clasamentul aeroporturilor din România

Indiferent de situația în care vă aflați, dacă aveți nevoie de un sfat, o informație sau de ajutor, nu ezitați să sunați la SALVAMONT sau la numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.