Record de înscrieri la Universitatea Transilvania

Cu două zile înainte de finalizarea perioadei de înscrieri, la Universitatea
Transilvania din Braşov s-au înscris la ciclul de studii de licență (învățământ cu frecvență) 8.355 de candidați, în cele 18 facultăți ale universității.

Este cel mai mare număr de candidați din ultimul deceniu, chiar dacă în acest an înscrierile şi admiterea se desfăşoară în condiții speciale.

De altfel, din cauza situației epidemiologice şi a sistemului de înscriere online, universitatea a decis prelungirea perioadei de înscrieri până sâmbătă, 18 iulie, ora 13.
Rectorul Universității Transilvania din Brașov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, a declarat:

„Deşi universitatea noastră practica de mai mulți ani, la toate facultățile, sistemul de preînscriere, iar la unele facultăți, înscrierea şi admiterea integral online, în acest an ne-am confruntat cu unele dificultăți în gestionarea acestor procese. A trebuit să interacționăm prin email sau telefonic cu un număr foarte mare de candidați care nu aveau încărcate corect documentele pe platforma de admitere sau care nu aveau
documente lizibile. Având în vedere aceste situații, chiar în timpul perioadei de înscrieri am inclus pe site tutoriale video în care se simulează o înscriere corectă şi am dezvoltat facilități de videochat prin care să venim în sprijinul candidaților. Tot pentru a oferi tuturor candidaților care doresc să se înscrie la universitatea noastră şansa să finalizeze corespunzător procesul de înscriere în aplicația online, Consilul de Administrație a decis prelungirea perioadei de înscrieri cu trei zile”.

Citeste și:  Scene de groază într-o casă din Brașov! Un jandarm a fost omorât, iar un pompier şi un alt tânăr au fost înjunghiaţi. Criminalul a fost găsit într-o baltă de sânge

Situația înscrierilor până în data de 16 iulie 2020 la ciclul de licență (învățământ cu frecvență) la cele 18 facultăți este prezentată în tabelul anexat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.