„Regele” Pele a fost condus pe ultimul său drum (VIDEO)

Trupul neînsufleţit al „Regelui” Pele, eternul nr. 10 care a marcat generaţii de iubitori ai fotbalului, a ajuns marţi în locul său de odihnă final, un mausoleu de 200 de metri pătraţi din cimitirul vertical din oraşul brazilian Santos, unde o masă de oameni i-a adus un vibrant omagiu, relatează AFP, citată de Agerpres. Peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu lui Pele, în cele 24 de ore de priveghi.

Înainte de funeralii, un ultim omagiu al poporului brazilian adus triplului campion mondial s-a încheiat cu un emoţionant cortegiu de patru ore pe străzile din Santos, oraş balnear cu cel mai mare port din America de Sud, la 75 km de Sao Paulo.

Citeste și:  Sindicaliștii Sanitas au pornit într-un marș de protest către sediile principalelor partide politice

Sicriul lui Pele a fost expus timp de 24 de ore în centrul stadionului Vila Belmiro al lui Santos FC, unde Pele a strălucit între 1956 şi 1974.

Peste 230.000 de persoane au trecut prin faţa sicriului, formând o coadă fără încetare, zi şi noapte, de admiratori cu lacrimile în ochi.

Scos apoi de pe stadion într-o maşinuţă electrică, sicriul a fost mutat pe platforma unei maşini de pompieri şi acoperit cu două drapele: cel al Braziliei şi cel al clubului Santos FC.

De-a lungul cortegiului funerar, care a parcurs străzile din oraş, mii de suporteri au format un imens cordon de onoare, auzindu-se cântece de genul: „1.000 de goluri, doar Pele a făcut-o!”, aluzie la cele 1.091 din cele 1.283 de goluri ale sale înscrise sub culorile lui Santos.

Citeste și:  SONDAJ: Aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului iar ponderea fetelor care trec prin aceste experiențe este cu 12% mai mare decât a băieților

Cortegiul a trecut şi prin faţa casei mamei lui Pele, Celeste Arantes, în vârstă de 100 de ani, dar suferindă de probleme cognitive, astfel că nu a realizat moartea fiului său.

Sora lui Pele, Maria Lucia (78 ani), a apărut la balconul casei, alături de alţi membri ai familiei. Vizibil emoţionată, ea a salutat suporterii masaţi în faţa casei.

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a venit special din capitala Brasilia pentru a se reculege la căpătâiul lui Pele. Sosit la stadion cu elicopterul, Lula, care şi-a preluat mandatul duminica trecută, şi-a prezentat condoleanţele sale văduvei lui Pele.

Vă reamintim că fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă joia trecută la vârsta de 82 de ani. Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a precizat că decesul a survenit „în urma cedării mai multor organe vitale”.

Citeste și:  A treia zi de căutări sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia și Siria. Cel mai recent bilanț ajunge la peste 9.500 de morți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.