Reîntoarcerea oamenilor pe Lună, amânată până în 2025! China ar putea ajunge pe Lună înaintea americanilor?

NASA a anunţat că amână aterizarea pe Lună până în 2025, din cauza unor litigii cu compania Blue Origin, dar şi din cauza altor factori, potrivit CNN.

„Am pierdut aproape şapte luni în litigii şi acest lucru a împins prima aselenizare cu echipaj uman probabil nu mai devreme de 2025”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA. Programul spaţial chinezesc este din ce în ce mai capabil să trimită primul „taikonaut” pe Lună mult mai devreme decât se aştepta iniţial, a mai adăugat acesta.

Este foarte posibil ca China să ajungă pe Lună înainte de întoarcerea astronauților americani, a spus Nelson. „Ne confruntăm cu un program spațial chinezesc foarte agresiv și bun”, a spus el. „Acest lucru s-a întâmplat în ultimii ani, în care i-am văzut realizând un număr destul de mare de lucruri. Ei au declarat că vor merge la polul sud al Lunii. Este poziția NASA, și cred că și a guvernului Statelor Unite, că vrem să fim primii care se întorc pe Lună după mai bine de jumătate de secol. Vom fi cât se poate de agresivi într-un mod sigur și fezabil din punct de vedere tehnic pentru a-i învinge pe concurenții noștri.”

Citeste și:  FC Braşov a răpus liderul! Stegarii s-au impus în Ghencea cu un eurogol marcat de Adi Chică-Roşă

În urmă cu câteva săptămâni, NASA anunțase că lansarea Artemis I, o misiune fără echipaj care servește ca primă etapă a programului NASA de întoarcere a oamenilor pe Lună, a fost amânată cel puțin până în februarie. Iniţial, misiunea era programată să fie lansată în noiembrie, dar întârzierile cauzate de pandemie, de furtuni precum uraganul Ida şi de alţi factori au prelungit calendarul misiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.