RENATE WEBER:”A impune unui angajat vaccinarea anti-Covid este dincolo de lege”

Angajatorii care impun testarea pentru covid 19 sau vaccinarea angajatilor  trec dincolo de lege spune Avocatul Poporului. Renate Weber a declarat la Antena 3 ca astfel de cerinte nu-si gasesc suport in legislatia actuala. Ea a reamintit ca vaccinarea anti-covid este optionala.

„Aceasta este o cerinţă care nu-şi găseşte sub nicio formă suport în legislaţia noastră actuală. Câtă vreme vaccinarea este o chestiune absolut bazată pe consimţământul persoanei, a impune astfel de condiţii este categoric, categoric nu că excesiv, este dincolo de lege. Acum, întrebarea e câţi dintre cei care sunt în astfel de situaţii vor avea curajul să-şi dea angajatorii în judecată, pentru că dacă este un angajator privat, nici nu există altă soluţie”, a declarat Renate Weber duminică seară, la Antena 3.

Ea a dat ca exemplul instituţia Avocatului Poporului, unde personalul nu a fost obligat să se vaccineze, singurii care s-au imunizat fiind cei care au dorit.

Renate Weber a precizat ca institutia pe care o reprezinta a primit multe petitii in care oamenii s-au plans ca dupa ce au fost in izolare din cauza covid 19 au fost obligati de angajator sa prezinte un test negativ facut din surse proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.