Renumita soprană Elena Moșuc, pentru prima dată, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, în cadrul Festivalului de Operă, Operetă și Balet 2022, ediția a XIX-a, vă invităm la Gala de Operă, un eveniment festiv, ce reunește nume consacrate ale scenei lirice românești și internaționale. Concertul extraordinar o va avea ca invitată special pe soprana Elena Moșuc, alături de Georgiana Dumitru – soprană, Maria Miron Sîrbu – mezzosoprană, Mihai Urzicana – tenor, Alin Anca – bas. Participă, de asemenea, soliștii Operei Brașov: Asineta Răducan – mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor, Alexandru Chiriac – bariton, Adrian Mărcan – bariton. Prezentarea evenimentului îi aparține lui Lorand Cristian. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Regie scenă: Dan Antipa.

Gala de Operă reunește, în program, cele mai însemnate bijuterii lirice, arii, duete și coruri din opere faimoase, din diferite ere stilistice, care ocupă un loc aparte în istoria muzicii universale și în inimile melomanilor: „Aida”, „Don Carlo”, „Bal mascat” și „Il Trovatore” de G. Verdi, „Lucia di Lammermoor” și „Fiica regimentului” de G. Donizetti, „I Puritani”, „Anna Bolena” și „Norma” de V. Bellini, „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, „Don Giovanni” de W.A. Mozart sau „La Rondine” de G. Puccini.

Citeste și:  Curtea Constituțională are termen până joi să VALIDEZE rezultatele alegerilor prezidențiale

După ce a fost invitată să cânte pe cele mai faimoase scene internaționale, la Teatrul Scala din Milano, Wiener Staatsoper, Covent Garden din Londra, Teatrele Bastille, Opéra Comique, Palais Garnier și Champs-Elysées din Paris, la Roma, Torino, Veneția, Palermo, München, Berlin, Hamburg, Barcelona, Bilbao, Tel Aviv etc. și în festivaluri de renume, cum sunt cele de la Salzburg, Arena din Verona, Savonlinna în Finlanda, Torre del Lago în Italia, cât și în SUA, la Metropolitan Opera New York și Dallas, la Muscat (Oman), în Japonia, China, Taiwan și Coreea, celebra soprană Elena Moșuc onorează, pentru prima dată, Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2022 în Gala de Operă de sâmbătă, 5 noiembrie 2022!

O vom putea asculta interpretând cele mai frumoase pagini muzicale dedicate vocii de soprană, aria „Casta Diva” din opera „Norma” de V. Bellini, aria Adrianei „Io son l’umile ancella” din opera „Adriana Lecouvreur” de Fr. Cilea, aria Annei „Piangete voi” din opera „Anna Bolena” de V. Bellini și, împreună cu baritonul Adrian Mărcan, duetul Leonora – Contele de Luna din opera „Il Trovatore” de G. Verdi.

O prezență, în premieră, pe scena Operei Brașov, este și cea a sopranei Georgiana Dumitru. În anul 2004 a fost admisă la Colegiul Național de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, unde a studiat pianul ca instrument principal, iar mai apoi canto clasic la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. În prezent, este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, unde a studiat Canto la clasa Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș.

Citeste și:  Primăria Brașov: Vineri aprindem luminițele Crăciunului – Vino cu RATBV și ai scăpat de grija parcării!

Între anii 2004 – 2022 a obținut numeroase premii la concursurile naționale si internaționale.

Mezzosoprana Maria Miron-Sîrbu s-a născut, a copilărit și a început studiile la Brașov.

A debutat pe scena Operei Naționale București, în 2005, cu rolul Rosina din opera „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini. Din 2006 până în 2018 a fost angajata Operei Naționale București. În prezent, este solistă a Operei Naționale Române Iași. În 2004 a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto-clasic, la clasa prof. Georgeta Stoleriu – la Universitatea de Muzică București. A participat la master class-uri și cursuri de perfecționare organizate în colaborare cu Academia di Scalla, cursuri susținute de mari artiști precum: Ileana Cotrubaș, Viorica Cortez, Giordano Marcello, Vincenzo Scallera, Luciana Serra.

Tenorul Mihai Urzicana revine la Opera Brașov, după ce l-ați mai putut urmări în spectacolul „Bun găsit, domnule Mozart!” din ianuarie 2019.

Solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, Mihai Urzicana este absolvent de master la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa Prof. Univ. Dr. Bianca Manoleanu, al Seminarului Teologic Ortodox Constanța și al Facultății de Teologie, Secțiile Artă Sacră și Pastorală.

Mihai Urzicana este, totodată, solist al Coralei „Armonia” din Constanța, ansamblu alături de care a susținut concerte în toată lumea.  

Citeste și:  Patriarhul Daniel: Nu este suficient să postim mult, dacă nu suntem și milostivi

Basul Alin Anca vine, pentru prima dată, să se întâlnească cu publicul brașovean. Este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Din anul 2011 a fost membru al Studioului de Opera al Staatsoper Unter den Linden Berlin, iar, din 2013, solist al Hamburgische Staatsoper. Alte angajamente l-au purtat pe Alin Anca pe scenele unor instituții de prestigiu ca Bayerische Staatsoper München, Theater Basel, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthaus Berlin, Teatro Massimo Bellini din Catania, Opera Națională București, Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, Festivalul „George Enescu”.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim

Preț bilete: 70 lei (sală + lojă); 50 lei (balcon lateral) – Pentru acest eveniment, mai sunt foarte puține bilete disponibile!

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2022 – 2023, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Municipiului Brașov. Parteneri: S.C. ARO PALACE S.A., DESIGN FOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.