Repartizarea computerizată la liceele de stat s-a încheiat

Ministerul Educației și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, ora 14.00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a.

Au fost repartizați 2.809 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1.785 candidați la filiera teoretică și 1.024 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 228 de elevi la specializări vocaționale;

– 25 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă

– 15 elevi pe locurile rezervate candidaților cu cerințe educaționale speciale.

12 candidați au fost admiși cu media generală 10.

Primele trei specializări la care mediile de admitere ale ultimilor admiși au fost cele mai mari sunt:

  • Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov – Științe ale naturii bilingv engleză – 9,72
  • Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov – Științe ale naturii – 9,63
  • Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov – Matematică-Informatică – 9,59.
Citeste și:  Șoferii români vor primi amenzile de la CNAIR prin Poşta Română

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

599 de elevi din județul Brașov nu au fost repartizați; o parte dintre aceștia deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal iar o altă parte datorită numărului mai mic de locuri prevăzute în oferta educațională pentru liceu decât numărul de participanți în acest an la Evaluarea națională. Aceștia pot participa la etapa următoare de repartizare pe locurile rămase disponibile la clasa a IX-a în învățământul profesional și dual.

Citeste și:  Transportul aerian de mărfuri a crescut cu 26,7%, în primele 9 luni din 2022

Reamintim că oferta educațională pentru clasa a IX-a, pentru anul școlar 2020-2021, propusă de Inspectoratul Școlar Județean Brașov a respectat proporția de 60% locuri pentru învățământul profesional și tehnic (liceu tehnologic, profesional și dual) și 40% pentru învățământul liceal teoretic, impusă prin Strategia Educației și Formării Profesionale din România în perioada 2016-2020 aprobară prin HG nr. 317/2016.

Lista locurilor rămase disponibile pentru clasa a IX-a va fi publicată, în conformitate cu calendarul admiterii, în data de 21 iulie 2020. Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 22-24 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.