Reporterii Fără Frontiere (RSF) nu l-au putut vizita pe Julian Assange în închisoarea Belmarsh. Accesul interzis, în ciuda permisiunii oficiale

Accesul refuzat! Pe 4 aprilie, în ultimul moment, guvernatorul închisorii Belmarsh din Londra a împiedicat RSF să-l viziteze pe Julian Assange, cu toate că permisiunea oficială fusese acordată. Suntem profund dezamăgiți de această decizie arbitrară, în ciuda faptului că am respectat toate procedurile și regulile relevante ale închisorii. Julian Assange are dreptul de a primi vizitatori în închisoare, iar noi suntem legitimați să-l vizităm ca organizație pentru libertatea presei. Solicităm o inversare urgentă a acestei decizii și să ne fie permis accesul la vizitare fără alte întârzieri.

Aceasta este cea mai recentă dintre o serie lungă de obstacole absurde cu care ne-am confruntat în munca noastră legată de procedurile de extrădare care au avut loc în ultimii trei ani. Dar continuăm să milităm pentru eliberarea lui Assange ca prioritate globală, deoarece acest caz contează atât de mult pentru jurnalism și libertatea presei în întreaga lume.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat campaniei noastre #FreeAssange și luptei noastre globale pentru libertatea presei!

Sursa: https://rsf.org/en/uk-rsf-barred-vetted-prison-visit-julian-assange

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.