Republica Moldova a primit 14.400 doze de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin programul COVAX!

Republica Moldova e prima țara europeană care a primit vaccinuri antiCovid prin programul COVAX al OMS. 14.000 de doze de Asta Zeneca au ajuns in Moldova si vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical.

Această livrare a marcat un pas istoric către obiectivul de a asigura distribuția echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19 la nivel global, în ceea ce va fi cea mai mare operațiune de procurare și aprovizionare cu vaccinuri din istorie. Livrarea face parte dintr-o primă tranșă de supliniri în Moldova și va continua în următoarele zile și săptămâni.

Suntem prima țară din Europa care primește vaccin gratuit prin platforma COVAX și suntem recunoscători pentru acest fapt. Cele 14.400 de doze de vaccin împotriva Covid-19 ne vor ajuta să continuăm imunizarea personalului medical și să reducem rata de răspândire a virusului. Le mulțumim tuturor statelor și organizațiilor care susțin financiar această platformă globală – Germania și alte state membre ale UE, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canada, Comisia Europeană, Japonia și altele – pentru solidaritatea de care dau dovadă în aceste vremuri grele pentru toți. Mulțumim și OMS și UNICEF pentru efortul de a distribui echitabil vaccinurile, a declarat Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova.

Se asteapta ca prin mecanismul COVAX sa se poata livra 1,300 miliarde de doze pentru 92 de țari pâna la sfârșitul acestui an. Moldova primeste vaccinuri si de la Romania. Prima transa aprobata a fost de 20 de mii de doze.

De la începutul pandemiei, peste 180.000 de moldoveni au fost infectați cu COVID-19, inclusiv peste 10.000 de copii și peste 800 de femei însărcinate. Peste 4.000 de persoane și-au pierdut din cauza infecției cu Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.