„Requiem” de W.A. Mozart, astăzi, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, în așteptarea Sărbătorilor Pascale, publicul este invitat la „Requiem”, de W.A. Mozart. Requiem”-ul în Re minor KV 626 este ultima compoziție a lui Wolfgang Amadeus Mozart, rămasă neterminată, dar care a devenit una dintre lucrările sale cele mai cunoscute și apreciate.

„Requiem-”ul are structura unei mise și este alcătuită din 12 părți, având la bază șase strofe dintr-un text poetic latin din secolul al XIII-lea și șase texte liturgice, ce compun slujba funerară, dintre ele, „Lacrimosa” fiind cea mai renumită. Lucrarea este scrisă pentru patru voci (soprană, alto, tenor, bas), cor mixt și orchestră.

Citeste și:  Brasovstiri.ro vă urează Paşte fericit!

Soliști: Silvia Micu – soprană, Asineta Răducan – mezzosoprană, Mihai Irimia – tenor, Dan Popescu – bas. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se afla maestrul Traian Ichim. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Valentina Mărgăraș. Regie scenă: Cristina Roșu. Spectacolul durează o oră și nu are pauză.  

Preț bilete: 30 lei

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.