RESPECTĂ-ȚI VECINII! O nouă campanie de informare și prevenire lansată de Poliția Locală Brașov

RESPECTĂ-ȚI VECINII! Este noua campanie de informare și prevenire lansată de Poliția Locală Brașov și se referă, în principal la obligația respectării programului de liniște, regulă valabilă pentru toți locatarii oricărui condominiu. Proiectul a fost conceput la inițiativa Asociației de Proprietari Urban Residence, care, prin președinta Laura Hotoleanu a apelat la ajutorul nostru pentru a răspunde la întrebări și a lămuri situații punctuale legate de diferite aspecte privind vecinătatea la bloc și modalități de bună conviețuire socială. Ce facem când proprietarii apartamentului de vis-a-vis au dat muzica la maximum în toiul nopții? Cum reacționăm atunci când vecinul face scandal pe scară sau chiar în casă, iar situația se mai și repetă? Dar în momentul în care de dincolo de zidurile locuinței se aud zgomote prelungite și insuportabile? Sunt doar câteva dintre problemele ridicate de brașovenii din cartierul Tractorul, întrebări la care au răspuns polițiștii locali prezenți la ședința de asociație la care au fost invitați.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Brașovenii trebuie să știe că, între orele 13.00 și 14.00, precum și între 22.00 și 08.00 dimineața, legiuitorul a stabilit PROGRAM DE LINIȘTE, pe care toată lumea trebuie să îl respecte, în caz contrar pot fi aplicate sancțiuni. Mai mult decât atât, dacă aceste situații de tulburare a liniștii locatarilor se repetă pe parcursul a 24 de ore, sancțiunea este mult mai mare.

Această campanie va fi extinsa la nivelul întregului municipiu. De aceea, asociațiile de proprietari care se confruntă cu situații similare, dar și cu alte aspecte de natură a produce disconfort ori care au legătura cu fapte de factură antisocială pot solicita prezența polițiștilor locali. Aceștia, în cadrul ședințelor de bloc/scară/asociație pot aduce clarificări legale pe diferite spețe sau chiar pot rezolva parte din problemele cu care se confruntă cetățenii la bloc, în conformitate cu competențele legale ale polițistului local.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

0268.954 – este telefonul dispeceratului Poliției Locale Brașov la care au apelat și mulți dintre brașovenii deranjați de vecinii mult prea zgomotoși. Cert este că, în acest an, numărul celor care au încălcat normele de conviețuire socială și și-au deranjat vecinii s-a dublat față de anii trecuți. Vorbim despre încălcarea Legii 61/1991, articolul 2 punctele 24, 25, 26 și 27. Până acum, de la începutul anului au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei.

Vom fi prezenți în mijlocul cetățenilor, la scările de bloc, acolo unde se desfășoară ședințele de asociație, în mijlocul dumneavoastră, răspunzând la întrebări, clarificând aspecte, prezentând cadrul legal incident pentru ca împreună să schimbăm mentalități, să rezolvăm probleme și să vă facem cunoscute atribuțiile și competențele legale ale polițistului local. Împreună punem fi mai buni!, transmite purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.