Restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la capacitate de 100% la interior, dar cu persoane vaccinate

Restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la capacitate de 100% la interior, dar cu persoane vaccinate. Premierul Florin Cîțu spune că acest lucru se va întâmpla dacă până la 1 iunie ajungem la 5 milioane de persoane cu rapel. S-ar putea renunța și la purtarea măștii în exterior, de la 1 august, dacă ajungem la 60% din persoane vaccinate.

„Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a declarat premierul.

Citeste și:  Preşedintele Zelenski avertizează asupra intenţiei Rusiei de continua atacurile şi de a folosi iarna ca armă

Sursa foto, laf.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.