Revoluție Ecologică: Orașul din România care introduce autobuze cu Hidrogen, o premieră Europeană

Locuitorii din Cluj se bucură de o realizare remarcabilă, reprezentând o premieră nu doar în țară, ci și în Uniunea Europeană. Orașul va fi pionier în utilizarea autobuzelor cu hidrogen, vehicule non-poluante și extrem de silențioase, oferind astfel o soluție ecologică și una la care se adaugă beneficiul reducției zgomotului din trafic, o preocupare constantă a comunității.

Este puțin probabil să asistăm la prezența în trafic a noilor autobuze cu hidrogen în Cluj-Napoca în acest an, deoarece licitația pentru studiul de oportunitate a fost lansată recent. Cu toate acestea, autoritățile afirmă că, cel târziu până în 2027, vor fi introduse primele autobuze cu hidrogen în flotă. În total, se intenționează achiziționarea a încă 31 de autobuze electrice și 25 alimentate cu hidrogen de către autoritățile locale.

Citeste și:  Cetatea Făgărașului, accesibilă și nevăzătorilor! O machetă tactilă inaugurată în curtea interioară


Principalele beneficii ale autobuzelor cu hidrogen sunt legate de timpul rapid de realimentare și de o autonomie extinsă. Aceste vehicule vor opera cu emisii zero și fără zgomot, oferind un confort suplimentar călătorilor. Cu doar 37 de kilograme de hidrogen, necesare pentru o încărcare ce durează între 5 și 10 minute, autobuzul poate parcurge o distanță de 350 de kilometri.

Autoritățile asigură că autobuzele cu hidrogen nu prezintă un pericol mai mare decât alte vehicule convenționale. Pentru a înlocui cele mai vechi autobuze din parcul auto, au fost selectate 4 linii pe care aceste mijloace de transport vor circula. Costul unui autobuz cu hidrogen este considerabil, cu 650.000 de euro pentru un model de 12 metri și 900.000 de euro pentru unul de 18 metri. Finanțarea va proveni de la Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.