Rezidențiat 2023: peste 10.000 de candidați la concursul de intrare în medicină, medicină dentară și farmacie

Ministerul Sănătății organizează în 19 noiembrie concursul de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidați. Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară și 2.130 pentru domeniul farmacie.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs.

Cei care susțin examenul trebuie să obțină minim 65% din nota maximă posibilă pentru a promova, față de 60%, cum era în anii trecuți, conform noutăților intrare în vigoare.

Sunt disponibile 4.327 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru farmacie. Detalii se gasesc pe site–ul rezidentiat.ms.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.