Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Națională la Brașov

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea  2 – 27 iunie, 2020.

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 77,81%, reprezentând 3.436 de candidați, ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale, 9 candidați trecând peste pragul notei 5,00. Numărul candidaților cu media generală de 10 a rămas același: 30, față de 11 anul trecut.

La proba de Limba și literatura română, 3.683 de candidați (82,84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 104 candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 3.299 de candidați (74.71%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 123 de candidați au obținut nota 10.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

La Limba și literatura maternă, 384 de candidați (92,98%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar un număr de 3 candidați au obținut nota 10.

Au fost depuse 502 contestații, mai puține decât în ultimii doi ani, cele mai multe fiind la Limba și literatura română – 278. Dintre acestea, 299 au fost rezolvate în favoarea candidaților, obținându-se note mai mari decât la evaluarea inițială, 32 au rămas la nota inițială iar 171 au scăzut. În urma reevaluării lucrărilor, 264 de medii au crescut, 20 au rămas neschimbate iar 127 au scăzut.

Rata de participare a fost de 94,87%: 4.416 candidați prezenți, dintr-un total de 4.655 elevi înscriși. Niciun elev nu a fost eliminat în această sesiune pe motiv de fraudă sau de tentativă de fraudă.

Citeste și:  Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă remarcabilă în Arabia Saudită

De remarcat este faptul că anul acesta au fost înregistrate 929 de medii între 8,00 și 8,99, cu 295 mai multe decât în anul 2019 și 749 de medii între 9,00 și 9,99, cu 293 mai mule decât în anul precedent. Creșterea numărului de medii pe plaja superioară va avea ca și consecință creșterea mediilor de admitere la clasele de liceu la care s-au înregistrat anul trecut mediile de admitere cele mai mari.

Șase absolvenți de clasa a VIII-a nu au putut participa la etapa I a sesiunii 2020 a Evaluării Naționale din motive medicale, aceștia înscriindu-se pentru etapa a II-a, etapă care va debuta luni, 29 iunie, cu proba la Limba și literatura română.

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

Examenul de evaluare  națională pentru elevii clasei a VIII-a  reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la probele scrise ale Evaluării Naționale (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.