Rezutatele finale după soluționarea contestațiilor la BAC, sesiunea din august

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 31,7%, în creștere cu peste două procente, în raport cu sesiunea august-septembrie 2019. Comparativ cu  rata de promovare generată de rezultatele inițiale (29,3%) se constată o majorare de 2,4%.

Prin urmare, 226 de candidați (cu 17 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 139 de candidați provin din promoția curentă, iar 87 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Au fost depuse 245 de contestații, defalcate astfel: proba E)a) – 52, proba E)c) – 92 și proba E)d) – 101. În cazul a 225 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

La probele scrise s-au prezentat 713 candidați din cei 901 candidați înscriși. A fost eliminat pentru fraudă un candidat (acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 5 septembrie, la ora 10:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată, www.bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.