România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, în data de 25 iunie, lista statelor considerate cu risc epidemiologic, criteriul fiind rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19. Cuba şi Zambia au trecut pe lista galbenă din zona verde, iar Insulele virgine ale Statelor Unite au intrat pe galben din zona roșie. Marea Britanie rămâne pe lista roșie din cauza noilor tulpini, ceea ce implică măsuri speciale la sosirea în România.

În data de 14 mai, România a introdus lista rosie.

”Lista este difrentiata pe coduri – verde, galben si rosu, exact dupa incidentele din România. Motivul pentru care s-a facut acest lucru este pentru a nu intra brusc tari care ne depasesc cu foarte putin. Daca este în codul galben, persoana nu intra în carantina daca este vaccinata sau prezinta un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Daca este din zona rosie, fie persoana este vaccinata, fie intra în carantina. Testul nu mai scuteste de carantina”, a declarat atunci Raed Arafat.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.