România donează sute de mii de doze de vaccin anti Covid-19

România donează vaccinuri anti-COVID-19 Tunisiei, Egiptului, Albaniei şi Vietnamului. Ajutorul umanitar de aproape 1.300.000 de doze în total a fost aprobat joi, în şedinţa de guvern la solicitarea Ministerului Sănătăţii, care precizează că este vorba de serul produs de Compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia sau Ministerul Apărării Naţionale.

DSU, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, în situaţia în care asistenţa se va acorda prin acest mecanism.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

În România, aproape 470.000 de persoane s-au imunizat cu acest ser pentru care se optează tot mai puţin la noi în ţară, în ciuda asigurărilor că este eficient ca protecţia împotriva coronavirusului, iar riscul unor efecte secundare sunt extrem de scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.