România iese, curând, din starea de alertă impusă din cauza pandemiei Covid-19

8 martie este ultima zi de stare de alertă în România! Așadar, țara noastră urmează să iasă, în curând, din starea de alertă impusă din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit anunțului de săptămâna trecută, făcut de Președintele Klaus Iohannis.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. Odată cu ridicarea străii de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada următoare, de autoritățile abilitate”, a anunțat Klaus Iohannis, pe 4 martie 2022, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a justificat decizia prin faptul că pandemia ar fi „pe o pantă accelerat descendentă” și că „valul 5 e aproape de a se termina”.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

„Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic, se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități. Nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat regulile. Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit.”, a mai spus șeful statului pe 4 martie.

Printre altele, ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre eliminarea obligativităţii purtării măştii în spaţiile deschise. De asemenea, ar urma să nu mai fie necesar certificatul verde pentru accesul în centrele comerciale, iar evenimentele private ar putea fi, din nou, organizate. Însă deciziile cu privire la ridicarea restricţiilor ar urma să fie luate în următoarea şedinţă de Guvern.

Citeste și:  Sfaturi de Nutriție: Cum să îți îmbunătățești alimentația fără efort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.