România părăsește Grupa Mondială I a Cupei Davis, după eșecul cu Grecia

Echipa masculină de tenis a Greciei a învins formaţia României cu 4-0, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis, după ce Ioannis Xilas s-a impus în faţa lui Luca Preda cu 6-1, 6-4, într-un meci fără miză, jucat duminică. Meciurile au avut loc pe suprafaţă hard, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena.

Grecia va juca baraj pentru turneul final al competiţiei, în timp ce România va disputa viitorul meci în Grupa Mondială II, în septembrie.

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Citeste și:  Moieciu de Sus găzduiește a 13-a ediție a Salomon EcoRun, cu 1200 de alergători din 13 țări și 600 de copii la start

În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia. Grecia a pierdut în aceeaşi fază în faţa Slovaciei cu 1-3, la Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.