România se pregăteşte de război?! Rezerviştii sunt chemaţi la unităţile militare

Ministerul Apărării Naţionale a chemat în unităţile militare rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare.

În judeţele Argeş şi Braşov, se desfăşoară, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se ocupă de organizarea acestui exerciţiu.

Rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare au fost chemaţi la unităţile militare din judeţele Argeş şi Braşov, pe durata a 2-3 ore, pentru desfăşurarea de activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legislative, scrie Adevărul.

Citeste și:  Peste 9.000 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România

Acest tip de exerciţii se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în anul premergător desfăşurării acestora.

Prefectura Argeş informează într-un comunicat că: „În conformitate cu prevederile art. 23. alin (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 59 alin (2) din HG nr. 370/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, precum şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2019, în judeţele Argeş şi Braşov, se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.