România şi-a dezvăluit arma secretă:’Dragonii’ americani, puşi pe fugă de ţânţarii din Poligonul de la Cincu

Soldații americani ai Regimentului 2 Cavalerie din Armata a 2-a, supranumiți și Dragonii, au participat la un exercițiu împreună cu militarii români, la Cincu. Potrivit Stars and Stripes însă, americanii au înfruntat și căldura de peste 30 de grade, umiditatea ridicată și… țânțarii.
Astfel, sergentul Mark Mcalvain a declarat pentru publicaţia Stars and Stripes că, în timp ce se pregăteau să facă faţă atacului inamic, el şi colegii lui au fost atacaţi de insecte „foarte viguroase” care veneau de peste tot. „Aici sunt atât de mulţi ţânţari încât numai pe faţă am peste 20 de înţepături”, a precizat „Dragonul” Mark Mcalvain

La Saber Guardian, militarii americani și români au simulat un scenariu în care forțe inamice puternic înarmate încearcă să taie comunicațiile NATO din zona Mării Negre, iar trupele aliate trebuie să acționeze rapid pentru a apăra regiunea și a preveni un atac.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Astfel, ”dragonii” americani au avut rolul de apărători, iar românii, echipați cu transportoare BTR-80 au jucat rolul adversarilor. Cu ajutorul vehiculelor blindate Stryker, care au o putere de foc mai mare, americanii au reușit să mențină poziția și să respingă atacul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.