România, sub AVERTISMENTUL Comisiei Europene. Coliban (USR Brașov) îi cere ministrului Mediului să înființeze ‘DNA-ul pădurilor’

Comisia Europenă avertizează că România riscă să plătească amenzi uriașe dacă nu ia măsuri împotriva tăierilor masive de păduri și a poluării aerului.

Allen Coliban, senator USR Braşov, membru al Comisiei pentru Mediu din Senat şi candidat din partea USR la Primăria Braşov, i-a propus Președintelui României și Ministrului Mediului următoarele soluții:

  • înființarea „DNA-ului pădurilor”, o structură specializată în combaterea infracționalității în domeniu
  • adresarea problemei în CSAT și mobilizarea tuturor autorităților care pot contribui la combaterea tăierilor de păduri. Un exemplu în acest sens ar fi integrarea SUMAL cu camerele de supraveghere montate pe drumurile naționale, pentru verificarea automată a avizelor de transport (propunere pentru care am depus un amendament la bugetul de stat, care a fost aprobat și așteaptă punerea în practică)
  • finalizarea de urgență a sistemului SUMAL, pentru o completă trasabilitate a masei lemnoase
  • finanțarea Inventarului Forestier Național, ciclul 3, pentru o dimensiune reală a problemelor din domeniu
  • o nouă Strategie Națională Forestieră. Un punct bun de plecare în acest sens poate fi demersul inițiat de către profesorii de la Facultatea de Silvicultură din Suceava.

„Termenul dat de Ministerul Mediului pentru finalizarea SUMAL este martie 2020, vom vedea dacă este realist. Îi voi trimite o invitație Ministrului Mediului, la o analiză în cadrul Comisiei pentru Mediu din Senat.
Dinspre Administrația Prezidențială, răspunsul primit din partea consilierilor este ticsit de diplomație și lipsit de măsuri concrete. Sincer, speram la mai mult, dar voi continua dialogul”, a scris senatorul USR pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.