România va concura în a doua semifinală Eurovision 2023, la Liverpool

Reprezentantul României la ESC 2023 va fi ales în data de 11 februarie, în cadrul finalei Selecţiei Naţionale. Tragerea la sorţi pentru desemnarea ţărilor participante în cele două semifinale ale Eurovision 2023 a avut loc cu puţin timp în urmă la Liverpool, oraşul în care se va desfăşura competiţia muzicală de anul acesta.

România va intra în concurs în prima parte din a doua semifinală, în data de 11 mai, iar piesa care va reprezenta ţara noastră la ESC 2023 va fi desemnată exclusiv prin votul publicului, în data de 11 februarie, în finala Selecţiei Naţionale, transmisă în direct la TVR.

Reprezentanţii ţărilor: Armenia, Cipru, România, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia, Polonia vor urca pe scenă alături de România în a doua semifinală.

Citeste și:  Muzica de cameră revine în forță la Brașov! Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră (FIMC) pregătește o ediție memorabilă

În prima semifinală, din data de 9 mai, vor concura piese din 15 ţări.

Anul acesta, la a 67-a ediție a concursului ESC, participă 37 de ţări. Dintre acestea, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision. Restul de șase, Ucraina – în calitate de câștigătoare a ediției 2022, împreună cu celelalte așa-numite „5 mari” țări plătitoare participante (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale, fiind calificate direct în marea finală din 13 mai 2023.

Organizatorii au anunţat oficial, luni, 30 ianuarie, sloganul „UNITED BY MUSIC” şi logo-ul Eurovision 2023, ce vor însoţi competiţia muzicală europeană.

Citeste și:  Primăria Brașov caută evaluatori independenți pentru proiectele depuse pe Ghidul cultural

Despre Eurovision:

Eurovision Song Contest 2023 va avea loc anul acesta în Marea Britanie, ţara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, care este victima agresiunii războiului declanşat de Rusia. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala, pe 13 mai 2023.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie din Europa a   televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Citeste și:  Participarea României la târgul internațional de turism din Viena: O incursiune autentică în tradiții și destinații turistice românești

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.