România va găzdui, în premieră, Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting), la finalul lunii noiembrie 2022, înaintea ministerialei de externe a NATO

România va găzdui, în premieră, la finalul lunii noiembrie, Reuniunea Liderilor de la Munchen, unde vor fi abordate subiecte de interes major pentru securitatea regională, europeană şi euroatlantică, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Decizia Conferinței de Securitate de la Munchen ca România să găzduiască Reuniunea Liderilor de la München reconfirmă profilul diplomatic activ al țării noastre la nivel internațional pe dimensiunea de securitate și rolul pe care țara noastră îl joacă la nivel regional, european și transatlantic, inclusiv în contextul războiului ilegal purtat de Rusia împotriva Ucrainei. 

Această decizie vine în continuarea convorbirii purtate de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu cu vicepreședintele și Chief Executive Officer al Conferinței de Securitate de la Munchen, dr. Benedikt Franke,  la 4 mai 2022, când au fost discutate perspectivele concrete de cooperare a autorităților române cu MSC pentru organizarea reuniunii din noiembrie.

Citeste și:  Început de week-end fără incidente grave de ordine publică ori decese în accidente rutiere

Totodată, organizarea evenimentului înaintea reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO, care va avea un rol substanțial în implementarea deciziilor care vor fi fost luate la Summitul NATO de la Madrid din iunie, va oferi, la București, o platformă de dezbateri deosebit de utile, inclusiv din perspectiva aplicării Noului Concept Strategic al NATO și a continuării adaptării posturii de descurajare și apărare a Alianței.

Reuniunea Liderilor de la München va reuni lideri de nivel înalt, alți actuali și foști oficiali, experți și analiști, pentru a aborda subiecte de interes major pentru securitatea regională, europeană și euroatlantică. Reuniunea va avea o relevanță deosebită, mai ales în actualul context de securitate afectat de războiul ilegal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Citeste și:  Până pe 30 aprilie sunt deschise înscrierile pentru a obține un permis gratuit de călătorie cu trenul Discover EU

Cea mai recentă ediție a Reuniunii Liderilor de la München din acest an a avut loc, în perioada 9-11 mai 2022, la Washington DC, în Statele Unite ale Americii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.