România va găzdui, un turneu de tenis, după o pauză de 2 ani

România va avea în acest an din nou un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), Winners Open, la Cluj-Napoca, în august, au anunţat, marţi, organizatorii, echipa Sports Festival, într-un comunicat remis Agerpres.

Primul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca va avea loc între 1 şi 8 august, la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură.

După o primă ediţie în 2020 (cu premii de 30.000 de dolari), Winners Open va primi în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiţia se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu şi dublu, premii de 235.000 de dolari şi 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor. Turneul va avea difuzare şi vizibilitate globală în peste 150 de ţări, se arată în comunicat.

Citeste și:  Mai sunt 3 zile până când brașovenii își vor cunoaște campionii, în cadrul galei de premiere a performanței sportive

”În ultimii ani s-a mai tatonat ideea de a aduce un turneu WTA la Cluj, în BT Arena”, au dezvăluit organizatorii.

Ultimul turneu WTA desfăşurat în România a fost Bucharest Open, în 2019, când kazaha Elena Rîbakina a învins-o în finală pe Patricia Ţig, la Arenele BNR din Capitală.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.