Românii păcăliți că vor ajunge la cules de portocale în Grecia și-au găsit dreptatea

Poliţiştii vâlceni au încătuşat miercuri, 19 iunie, un bărbat condamnat pentru trafic de persoane de către Tribunalul Braşov. S-a dovedit că a păcălit mai multe persoane că le duce la cules de portocale în Grecia unde vor avea parte de câştiguri considerabile. Doar că nu a fost aşa, iar o parte din câştiguri şi le-a însuşit sub diverse pretexte.

Un bărbat din Băbeni, județul Vâlcea, a fost condamnat de Tribunalul Brașov la aproape șapte ani de închisoare, după ce a înșelat mai mulți oameni cărora le promisese câștiguri mari în Grecia, la cules de portocale.
Bărbatul și-ar fi însușit din bani, sub diferite pretexte.

„În fapt, în perioada februarie – iulie 2007, acesta ar fi recrutat direct şi prin persoane interpuse, prin inducere în eroare, prin promisiunea unor câştiguri substanţiale din munca la cules de portocale, câştiguri care nu s-au materializat. Mai mult, banii datoraţi victimelor pentru munca prestată au fost însuşiţi de inculpat sub pretextul acoperirii cheltuielilor de transport din România – Grecia, fiind vătămate în acest mod 21 de persoane”, se specifică într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Citeste și:  Report cumulat la Noroc de peste 1,83 milioane de euro

Magistrații Tribunalului Brașov l-au găsit vinovat pe bărbat de trafic de persoane și l-au condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Mandatul de executare a pedepsei a fost pus în executare, astăzi, de polițiștii din județul Vâlcea. Bărbatul, de loc din Şirineasa, a fost condus la un peniteciar de pe raza judeţului Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.