Românii se feresc să îşi negocieze salariul la angajare

Cei mai mulţi români se feresc să îşi negocieze salariul la angajare. Cei mai mulți spun că evită să discute acest subiect, de teamă, de rușine sau din reflexul tăcerii impus în comunism. Reprezentanţii companiilor ar dori să discute subiectul chiar de la interviul de angajare și chiar să crească suma oferită.

La interviul de angajare, mai puțin de jumătate dintre români negociază salariul, deși suma oferită de companie ar putea fi mărită și cu 25%, arată cel mai recent studiu făcut de o platformă de recrutare online.

Ștefan și Vladimir au o trupă și visează ca într-o zi să nu mai fie nevoiți să își negocieze salariul. Vladimir este pasionat de tradiții și folclor și ar vrea să lucreze la UNESCO, dar, după cum spune și „tradiția”, nu va negocia.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Specialiștii spun că această capacitate de a negocia se educă în copilărie. Iar pentru bărbați este mai ușor decât pentru femei să-și ceară drepturile.

Totuși, angajatorii apreciază îndrăzneala de a negocia.

Studiile spun că 2 din 10 angajați nu negociază pentru că nu se simt confortabil, alții se tem că nu vor fi acceptați sau că pot părea lacomi.

Există și români curajoși.

Concluziile studiului arată că doar 10 la sută dintre candidați discută la interviu despre beneficiile extrasalariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.