Rompetrol preia 9 stații noi de distribuție a carburanților: Două sunt din Brașov

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Rompetrol Downstream intenționează să preia dreptul de folosinţă asupra a nouă staţii de distribuţie a carburanţilor aparţinȃnd societăţilor membre ale grupului Comision Trade.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, cele nouă stații de distribuție a carburanților sunt situate în Agigea, Brăila, Focșani, Mangalia, Brașov, Zărnești, Caracal, Caraș Severin și Târgu Jiu.

Activitățile Grupului KMG International se concentrează în principal pe sectoarele de rafinare, retail, marketing și trading, cu operațiuni suplimentare în sectorul de explorare și producție și în zona de servicii petroliere industriale pentru terți (servicii la sondă, servicii industriale, foraje etc.), oferind în același timp consultanță de management și consultanță de afaceri ca o componentă de suport a celorlalte operațiuni, a transmis Consiliul Concureței.

Conform acestuia, grupul Comision Trade este activ în următoarele sectoare: vânzări angro de mărfuri generale, activități de transport rutier intern și internațional, distribuție de carburanți în benzinării. Comision Trade este partener Rompetrol din anul 2005, operând la acest moment o serie de stații în sistem de franciză Rompetrol.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune „nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.