Romsilva: ‘Let’s Do It, România!’, o mobilizare exemplară

Peste 100.000 de voluntari şi 7.000 de silvicultori au participat, pe 21 septembrie, la cea mai mare acţiune de ecologizare a pădurilor organizată de Romsilva, în parteneriat cu „Let’s Do It, România!”, potrivit datelor publicate, joi, de Regia Naţională a Pădurilor.

„Miile de de participanţi, silvicultori şi angajaţi ai parcurilor naţionale şi naturale, sportivi, elevi şi profesori, conducători ai unităţilor administrative teritoriale, primari, funcţionari publici şi reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi angajaţi ai unor companii private au colectat, peste 470 de tone de deşeuri abandonate în fondul forestier proprietatea publică a statului, care au fost ulterior transportate la centrele specializate de colectare”, se arată în comunicatul citat.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, organizaţia „Let’s Do It, România!”, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate s-au alăturat, astfel, Zilei Mondiale a Curăţeniei, cea mai mare mişcare civică la nivel mondial, organizată concomitent în 157 de ţări de organizaţia internaţională „Let’s Do It, World!”.

Citeste și:  Compania Fly Lili a anunţat primele destinaţii pe care le va opera pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Recent, organizatorii campaniei „Ziua de Curăţenie Naţională”, ce a avut loc sâmbătă, 21 septembrie, au anunţat că peste 180.000 de voluntari din 25 de judeţe au participat la acţiunile de ecologizare, la nivel naţional.

„Încă de la primele ore ale dimineţii, mii de voluntari au venit la punctele de înregistrare, iar acţiunea s-a încheiat în jurul orei 13:00, când partenerii de la salubritate au început colectarea sacilor în vederea valorificării resurselor. O primă estimare arată că peste 118.000 de voluntari au curăţat 125.000 saci cu deşeuri în România. La acţiune au participat voluntari din 25 de judeţe: Ilfov, Bihor, Botoşani, Vâlcea, Mehedinţi, Constanţa, Timiş, Satu Mare, Hunedoara, Ialomiţa, Tulcea, Mureş, Olt, Argeş, Neamţ, Dolj, Suceava, Braşov, Cluj, Giurgiu, Maramureş, Harghita, Bacău, Bistriţa Năsăud, Teleorman. Însă au fost voluntari care au participat la curăţenie şi din judeţele în care acţiunea nu a fost organizată la nivelul întregului judeţ precum Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Vaslui, Buzău”, precizează sursa citată.

Citeste și:  Sfaturi de stil: Cum să îmbini moda sustenabilă cu trendurile actuale

Potrivit „Let’s Do It, România!”, judeţele Gorj şi Sibiu vor organiza acţiunea de ecologizare pe data de 28 septembrie 2019.

La nivel naţional, peste 200 de voluntari au contribuit la organizarea celei mai mari mişcări sociale din România. Acţiunea „Let’s Do It, Romania!” a beneficiat de sprijinul Ministerului Apelor şi Pădurilor, Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gărzii Naţionale de Mediu, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Asociaţiei Comunelor.

Pe de altă parte, datele arată că, la nivel internaţional, peste 18,7 de milioane de voluntari din 179 de ţări au luat parte la cea mai mare mişcare civică de curăţare a deşeurilor organizată vreodată – World Cleanup Day.

Citeste și:  Asociația Zi de Bine aduce un omagiu celor dragi prin proiectul "Plantați în amintire" la Brașov

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1,8 milioane de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 50 000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.