Rupea, periată de polițiști: A plouat cu amenzi

La data de 11 septembrie a.c., în intervalul orar 12,00 – 16,00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a organizat şi desfăşurat o acţiune cu efective mărite, pe zona Braşov – Rupea, inclusiv la unităţile de alimentaţie publică situate pe DN13/E60.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier Braşov, alături de doi inspectori din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

 Acțiunea  a urmărit verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS – Cov2 și totodată, combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

– verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici care desfășoară activități de acest gen, la terase / baruri în aer liber unde este semnalată prezența unui număr foarte mare de persoane;

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

– verificarea purtării măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire;

– informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora;

– depistarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă normele de protecție sanitară și acelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

– efectuarea de verificări pe linia combaterii faptelor de evaziune fiscală, a comerțului ilicit și urmărirea respectării prevederilor actelor normative specifice de către comercianți, în principal cei care desfășoară activitate de alimentație publică și comerț cu amănuntul.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost verificate 32 de societăţi comerciale, legitimate un număr de 55 de persoane şi verificate 20 de vehicule aflate în trafic.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 94.000 lei.

Dintre acestea 20 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pe linie economică, pentru nerespectarea  prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, ale O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale O.G. 21/1992, privind protecția consumatorilor.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, a fost confiscată suma de aproximativ 5.400 lei, au fost indisponibilizate 3.000 de țigarete şi retrase de la comercializare 48 kg. produse alimentare neconforme.

Pe linie rutieră au fost constatate şi aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, ale H.G. 69/2012  privind condițiile care trebuie îndeplinite de către operatorii de transport rutier și ale Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

            Totodată, polițiștii rutieri au retras două certificate de înmatriculare pentru constatarea unor defecțiuni tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.